Gyakori kérdések

Akut megfázás, nátha, köhögés esetén már az első alkalom is felszabadítóan hat, gyerekeknél előfordul, hogy egy alkalom is elég lehet, hogy már jól tudjon aludni éjszaka. Tapasztalataink szerint 3 alkalom szokott kelleni az érezhető javuláshoz, a panaszok megszűnéséhez.

Nagyon sok légúti betegségben bizonyul hasznosnak a Salvus inhalálás, szimpla megfázásnál, köhögésnél, náthánál, de krónikus betegség esetén is enyhítheti a tüneteket, pl, asztma esetén. Olvasd el ajánlásunkat a javallatokkal kapcsolatban ITT, és konzultálj orvosoddal.

Gyakori, hogy egyes vendégeknél a köhögés a kamrában felerősödik, ha náthás valaki, elkezd folyni az orra – ez teljesen normális jelenség, hiszen a Salvus pára “dolgozik”, segíti a váladékok kiürülését, tisztítja a légutakat. Vannak ugyanakkor betegek, akik bent a kamrában nem éreznek szinte semmit, hanem egy bizonyos idő elteltével, pl. pár órával később éreznek változást, elkezdenek köhögni és megkezdődik a váladékok ürülése. Nem vagyunk egyformák, másképp reagálunk dolgokra, bármelyiket is tapasztalod a fentiek közül, az teljesen rendben van.

Nem kell megijedni, először az egészséges embereket is köhögésre ingerelheti a kamra levegője, hiszen bárkinek lehetnek régi letapadások a légutakban. Ezek hamar felszínre kerülnek, rövid időn belül megszokható ez a speciális klíma.

Nem ismert káros mellékhatása.

Igen, mivel természetes gyógymód, használhatják.

A kamra kialakítását hosszas kísérletezés előzte meg, e méret mellett a legoptimálisabb a levegő telítettsége, valamint megoldható a fertőtlenítés, a levegő semlegesítése. A hely egy család befogadására elegendő, így megmarad a magánszférátok, és nem kell egy helyiségben lennetek más betegekkel.

Nem, a kamra minden használat előtt fertőtlenítve van, a levegő teljes egészében lecserélődik. Az inhalálás ideje alatt más nem tartózkodik a kamrában Rajtad (Rajtatok) kívül.

Az otthoni Salvus inhalálás jótékony hatású, de a hatásfoka alacsonyabb, mivel otthoni körülmények közt nem lehet ugyanazt az erős koncentrációt elérni. Ráadásul felmerül a higiénia kérdése is, hiszen otthon nem tudunk ugyanúgy fertőtleníteni, mint egy zárt kamrában, ezen kívül a pára erősen nedvesíti a helységet, falakat is – nem megfelelő szellőztetés mellett akár penészedést okozva. A Salvus gyógyvíz tele van oldott ásványi sókkal, melyek könnyen lerakódnak a berendezési tárgyakon, ezért mindenképpen javasolt pl. a műszaki cikkeket a szobából eltávolítani, mert a Salvus pára tönkreteheti azokat. A lerakódásokat minden párásítás után le kell törölni. Ugyanígy a párásító berendezésre is fokozottan oda kell figyelni, nehogy a Salvus víz lerakódásai tönkretegyék. Nem mindegyik berendezés alkalmas a Salvus víz párologtatására, egyes olcsóbb gépeket hamar tönkre tehet a sok ásványi anyagot tartalmazó gyógyvíz. A drágább párásító készülékeket is minden használat után alaposan tisztítani kell. Érdemes kiszámolni, hogy egy jó minőségű párásító berendezés árából hányszor tudsz a Salvus kamrában inhalálni – akár évekig járhatsz!

A pára 15 perc alatt nem fogja átnedvesíteni a ruhádat, anyagtól függően a felületén érezheted a lecsapódott párát, de ez még senkinek nem okozott problémát!

Az erős pára nem tesz jót az elektromos készülékeknek, a sós pára még annyira sem… Ezért javasoljuk, hogy eszközeidet ne vidd be.

Javasoljuk a szemüveg levételét a Salvus kamrában, mivel a Salvus gyógyvíz párája vékony filmréteget hagy a lencsén, amit alaposan le kell utána tisztítani.

A honlapunkon megtalálható a hivatalos, eredeti Salvus kamrával szolgáltató helyek listája. Ha nem vagy biztos benne, hogy a hely eredeti, lépj kapcsolatba velünk, szívesen tájékoztatunk. Csak az eredeti Salvus kamrában garantált a higiénia, a minőség, és hogy eredeti, higítatlan Salvus vízzel történik a párásítás.

A gyerekeknek biztosítunk játékokat, mesekönyveket, és rajzfilmeket is tudnak nézni a kamrában. Tapasztalataink szerint 15 percig még a legelevenebb kis rosszcsont is szívesen bent marad a Salvus kamrában.

Load More